tisdag 20 december 2016

Efter min workshop

Trött men glad, så kanske man kan sammanfatta hur jag känner mig. Julen är någotsånär under kontroll & jag försöker sakta ner & vila på alla plan.

Glad att det gick så bra på min workshop i lördags. Temat var att hitta sin dagliga sadhana. En inspiration för mig var en text från 3HO där det finns några punkter för att klara av vårt liv i den här tiden av förändring.
 • Ha en daglig andlig disciplin
 • Ge inte efter för känslor av rädsla, oro, panik eller ilska
 • Var inte ett offer, du har kraften att förändra ditt liv
 • Lys i din fulla kraft
Jag var lite rädd att fyra timmar skulle vara svåra att fylla men det var bara onödig oro (why worry, worry won´t help you:-). Det gick så lätt att prata om att hitta en sadhana, kundaliniyogans historia & basics & svara på frågor. Jag hade gjort ett häfte som ett förslag på en daglig praktik. Vi yogade, mediterade, fikade, gjorde en rolig kriya med elva minuters dans & sjöng mantrat Gobinday Mukanday.. Bliss & glädje att få dela detta med ett helt gäng fina yoginis♥.

Jag fick också tänka tillbaka på mina första skälvande steg med kundaliniyogan, min första fyrtiodagars & den förväntan jag hade på någon sorts effekt. Yogi Bhajan pratade om att när det dyker upp något himlastormande, eller en vision eller liknande så är det bara "glitter på vägen". Sadhana handlar mycket om vardagen, att vi går upp rullar ut vår matta & gör vår practise. I alla väder, i glada tider & i svårare tider, genom trötthet & lätthet. Allt får finnas.

Dagen efter workshopen kände jag mig nästan bakfull & lite manglad...  Även om det gick lätt så tog det på krafterna. Det fick bli en ganska lugn söndag med lite mysiga julförberedelser.

En sak som var uppskattat på workshopen var raw pepparkaksbollar jag hade gjort. Så himla smidigt jag gjorde en repris dagen efter så nu har jag ett litet lager hemma (resten av familjen ratar dem bara för att de innehåller dadlar,, fy så läskigt..). Kunde inte hitta receptet nu men minns hur jag gjorde.
Mixa 1 dl havregryn & 1 dl mandlar till ett mjöl. Häll i en halv dl kokosmjöl, två tsk pepparkakskrydda, lite vaniljpulver, 2 msk kokosolja & 10 dadlar som är blötlagda. Ta med lite av vattnet till lagom konsistens. Jag körde i matberedaren & när smeten blir som en stor boll är det perfekt. Rulla till bollar & doppa i kokosflingor. Det är så härligt för smeten blir inte kladdig ingenting fastnar på händerna.. 

Kram & Sat Nam

6 kommentarer:

 1. "Glitter på vägen", så sant så sant! Jag tänker också att min yoga överlag är glitter på vägen, hur trist och grått skulle inte livet vara annars?!
  Mums för bollarna, låter jättegott! Kanhända ingredienserna hamnar i men mixer nära mej :D
  Kram och julfrid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tycker också att min yoga är glitter på vägen men det är oftast inga himlastormande wow upplevelser. Ja bollarna rekommenderas, när jag gjorde dem andra gången tog jag en skvätt kaffe istället för mer blötläggningsvatten och det var gott om man har den lasten. Julefrid tillbaka! Kram♥

   Radera
 2. Så fint. Glitter är det när man minst anar det som jag känner. När man släpat sig upp ett antal morgnar, undrat vad man sysslar med ibland och så plötsligt lyser hela mitt väsen upp av - just glitter :)
  Bollarna kommer jag garanterat att göra, har önskat mig ett recept på just något sådant, inte hittat något när jag gogglat och så får jag det här. TACK♥ Man blir ju bönhörd till slut helt enkelt. Varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi hi härligt att bli bönhörd, det ordet ska man nog använda oftare känner jag. Ja det där oanade glittret är allt härligt ändå. Varm kram tillbaka♥

   Radera
 3. Å vad häftigt med pepparkakskryddor i bullarna. Jag brukar göra mina med cashewnötter. Måste prova. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är jättegott med pepparkakskrydda nu till jul. Såg nåt recept med cashewnötter det får jag prova längre fram. Kram

   Radera