torsdag 22 december 2016

Saker jag tänker på just nu!

 • Jag vill inte döma någon, dömande är en känsla som inte ger bra energi. I access counscioussnes finns det en mening att använda om man funderar på vad andra gör eller tycker att de borde skärpa sig. Interesting point of view I have this point of view. Intressant åsikt att jag har den här åsikten (jo jag vet att det blir en konstig mening) men prova att dra den några gånger innan du dömer andra. Jag får nog träna extra mycket på det nu när tonåringarna har jullov & vänder på dygnet.
 • Moder Jord, skogarna runt omkring i världen som skövlas, mycket pga palmolja & soja & det är vi som konsumerar som måste stoppa det! Sugen på att anordna aquarian sadhanas med mina yogavänner & skänka pengarna till organisationer som ökar eller räddar skogen♥. Jag är naturligtvis också själv medlem i flera sådana organisationer.
 • Förutom att jag ska lusläsa alla innehållsförteckningar & absolut inte köpa saker med palmolja nästa år så har jag fått en del idéer som jag vill förverkliga nästa år. Inget jag delar här nu men planering pågår!
 • Mina gröna drinkar! Kära Nina skrev om att hon inte gillar gröna drinkar men det gör ju jag. Varför gör jag det? Jo jag kan jämföra det med att yogan för mig är ett verktyg som får mig att klara av livet lite bättre, får jag för mycket stress är yogan min bästa grej. De gröna drinkarna är mitt sätt att klara av att jag inte alltid äter det bästa för mig. I en större familj får man anpassa maten så det passar alla, jag är inte vegetarian, jag äter pasta, ris & bröd. Men när jag lägger till gröna drinkar i perioder så mår jag bättre. Jag får blankare tänder (ingen tandsten som jag hade förut), min mage mår bättre (grönkål är grejen om du är trög i magen) & jag känner mig piggare. Det passar säkert inte alla men det passar just mig just nu!

10 kommentarer:

 1. "Interesting point of view I have this point of view." ska jag ta med mej, jag som är väldigt snabb i huvudet (!) att tänka dömande, men som alltmer är uppmärksam på det och alltmer tydligt känner i kroppen (!) att nähäpp, nu tänkte du sådär igen :)

  Och jaaa, jag är så trött på att palmolja finns i allt numera. Allt! Vad är det tex. för fel på vanligt hederligt smör i köpta, inhemska pepparkakor?!!! Jissus!

  Och jaaa, igen, på att man ska endast och enbart tänka på sig själv och sin situation på vad man äter. Lite skönt egoistiskt sådär :) Jag har alltid haft lite svårt för gröna drycker, minns när jag första gången blev serverad en grön smoothie för något år sedan - jag vågade knappt smaka, haha. Och sen är jag så himla lat, orka dra fram mixer/blender och orka diska sen :D

  Kram och tomtebloss ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag blev så himla arg när jag såg att de ekologiska pepparkakorna som jag köper innehåller palmolja..Tydligen ska jag behöva baka själv (not my cup of tea)..

   Jag är glad att du skriver att du inte gillar gröna drinkar, tycker du är en klok kvinna & då får du mig att tänka ett varv till. Ibland kanske man hoppar på någon trend bara för att... Man måste omvärdera det man gör ibland.. Jag är också lat men blendern står framme och det är bara i perioder jag boostar med gröndrinkar.

   Stor julekram♥

   Radera
 2. Så trött på den där palmoljan, håller verkligen med dig och soja var det väldigt länge sen jag slutade med. Dels för skövlingen men också för att det inte är bra för kroppen, för hårdsmält helt enkelt.
  När det gäller gröna drinkar så kan det vara gott, men jag tror inte att det är bra för kroppen i det långa loppet. Jag har faktiskt skrivit ett långt avsnitt om det i min bok, det handlar om kvaliteten på ingredienserna och det man processar för att dricka. Enligt ayurvedan är det inget som främjar hälsan. Varken att dricka grönsaker eller att äta rå eller kalla grönsaker. Man behöver också tugga sin mat för att frigöra vissa enzymer, det händer inte när du dricker. Hoppas du inte får några problem av det. Har man kaphadominans så klarar man de gröna drinkarna bättre.
  Önskar dig en god fortsättning på julen och kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja håller helt med om soja och palmolja. Undrar om du tycker samma sak om gröna soppor tex spenatsoppa. Jag har alltid kokande vatten i mina gröna drinkar. Men jag sitter inte med facit här och var och en blir salig på sin tro som min pappa brukar säga. och naturligtvis hoppas jag med att jag inte får problem av det, finns nog värre saker att dricka:). God fortsättning!

   Radera
  2. Menade inte att förarga dig, det var ren omtanke. För mig kan det också vara att säga "otrendiga" saker som att INTE dricka det som betraktas som en häsotrend utan någon historik eller forskning vad jag vet om. Det låter toppen att du har varmt vatten i det du dricker. Klart det finns värre saker att dricka :) men det mesta handlar ju om hur ofta och konsekvent vi gör något tror jag. Spenatsoppa är ju inte något som är okokt och har inte många ingredienser så det är skillnad. Och ok. Enzymerna som frigörs pratade Sanna Ehdin om väldigt mycket på en föreläsning jag var på. Hon pratade om det apropå trenden att dricka mängder av grönsaker. En soppa då och då är något annat.
   Och det jag skriver är inget jag råkar "tro på" eller "hittar på". Det är från ayurvedan. Lycka till!

   Radera
  3. Jag är inte förargad:) och jag började med gröna drinkar för ganska många år sen och jag gör det bara i perioder då jag vet att tex spenat kan kan ge njursten eller om det var gallsten. Sanna Ehdin har jag läst böcker av sedan länge och hon vad jag kan se hänger också på trender, nu senast benbuljong som hon höjer till skyarna. Jag har lyssnat en del på Stig Bengmark nu på senaste tiden och jag tycker han har mycket poänger i sin forskning och sina budord men han är lite extrem i sin kost. Jag försöker välja det som känns bra för mig och jag tror inte alls du hittar på men det finns ju många "religioner" inom kosten.. Kram

   Radera
  4. Oj Stig Bengmark! Då förstår jag lite mer. Extrem är förnamnet. Trodde du var inne mer på ayurveda utifrån att du utövar yoga. Jag tog fel helt enkelt. Ayurvedan har några tusen år bakåt där man helt enkelt säger att allt som inte kokas utanför kroppen av föda måste "kokas" i kroppen vilket helt enkelt försämrar din agni. Men mår du bra är det bra. Kosten jobbar ibland långsamt liksom yogan och jag ser det inte som religion, mer som uråldrig kunskap. Kram!

   Radera
  5. PS. Tror också på märgbuljong, inte direkt en ny trend, min man är uppväxt på det. I Norrland och bland samer har det varit väldigt vanligt :)

   Radera
 3. Jag har inte alls valt någon sida här, gillar både Sanna Ehdin och ayurveda men följer inte något utan plockar det som känns bra för mig och jag vill bara dela med mig av det som känns bra för mig på detta forum...min egen sida som jag skriver för min egen skull...♥

  SvaraRadera
 4. Hm. Att följa både en som avråder från något (gluten)och en som förespråkar det, och plocka lite här och där tror jag inte ger hälsa. Svårt att få ihop helt enkelt i min värld, om kostråden är diametralt olika. Jag tycker det är spännande med debatt men känner att det kanske blir för långrandigt här och kanske fel forum, eftersom du skriver för din egen skull. Du kanske inte alls vill ha frågor eller synpunkter? Nå. Att gilla lite av ayurveda är som att gilla lite yoga i min värld. Vi har helt enkelt olika mind set i detta tror jag.

  SvaraRadera