måndag 26 december 2016

Jul

Julestöket har dragit förbi & här sitter jag i soffan & tittar ut över hyacint & julgran. Vet inte om 2016 års jul går till historien som något speciellt. Min man vaknade med feber på julafton & vi fick stuva om planerna litegrann för att inte riskera att gammelmormor snart 95 år blev smittad. Allt blev ändå frid & fröjd & viktigast är ändå att barnen blev nöjda & glada.

Jag har en fin julaftonstradition med en av mina bästa vänner, hon har inga egna barn & är gudmor till min mellersta. Hon kommer varje julafton & vi har det så himla mysigt tillsammans, det är fint att ha den här traditionen så länge det passar oss. Hon är en sån vän som man känner sig upplyft när man träffas & det är skönt med någon utomstående vuxen som verkligen ser & har tagit våra barn till sitt hjärta..

Skönt ändå att det är över på något sätt, julmaten passar inte alls min kropp, för mycket kött & sött.. Får lite dålig känsla av all konsumtion & det där playstation spelet vi köpte till minsta dotter behövde visst några dyra tillbehör..
Går inte all.in med yogan nu, tar det lite soft i väntan på level två nu i början av januari. Kanske är helt fel strategi borde kanske varva upp för att orka. Jag gör en kriya nu som jag inte riktigt får något flyt i, kanske beroende på att jag & minsta dottern går upp ungefär samtidigt & jag får göra paus för att göra varm choklad eller prata en stund mellan rörelserna...

Något annat som  pockar på nu är Japji, har lyssnat på den på engelska när jag yogar två dagar i rad. 2016 började jag med en 40 dagars med Japji så det kanske är den tiden nu:).

Jag inser att ju mer jag lär mig om saker desto mindre känner jag att jag vet. Jag bugar mig ödmjukt inför det som dyker upp. Kram & Sat Nam♥

3 kommentarer:

  1. "Det är något med julmaten", eller hur? Lite arg på mej själv för att jag inte ansträngde mej mera och stod i köket för att fixa fler gröna alternativ. Men till nästa år dukar jag inte fram någon "brun mat", take it or leave it, fast allra helst önskar jag mej en grön jul under en palm (sååå länge sedan jag haft reselängtan, men nu har den krupit fram ur vråna...)!
    Kram och god fortsättning Ulrika ♥

    SvaraRadera
  2. Absolut är det nåt som inte fungerar för mig med julmaten.. Hade ambitioner att göra någon extra grön rätt men då mannen var sjuk hann jag bara koka brysselkål:) det enda gröna.. Reselängtan har jag inte nu men det går lite upp och ner. Önskar att du får det du längtar efter! Kram och tackdetsamma♥

    SvaraRadera