onsdag 28 december 2016

Hallå!

Soluppgång & nedgång hemma hos mig
Hur har ni det där ute i stugorna? Jag varvar jobb & ledighet & känner mig glad trots en liten förkylning som jag försöker bota med ingefära & grönkål, tror att det går bra.

Jag tycker alltid det är lite hoppfullt med ett nytt år. Nu har man chansen att börja om igen, allt som inte blev helt bra/inte blev av 2016 kan man försöka att ändra på under 2017. Jag läste om en liten utmaning att skriva 10 mål om dagen i 10 dagar i positiv bemärkelse.. Sen kan man välja ut de som är viktigast av alla mål & fokusera på det! Sådana utmaningar går jag igång på. Gillar att sätta mig ner & reflektera över året som varit, göra bokslut & sedan ha fullt fokus framåt. När jag tittar tillbaka från början av 2016 i bloggen ser jag att det var samma sak då. Nya tag med bättre mat, jo ni känner igen hur det brukar vara. Sedan går det naturligtvis upp & ner under ett år men har man fått till riktigt bra perioder är det värdefullt.

Jag har haft en sådan skrivlust nu, skulle lätt ha kunna fått ihop massor med inlägg! Fick ett mail från en elev som hade googlat kundaliniyoga & hittat sidor som hon tycker var skrämmande (nu är det så lätt att man blandar ihop kundaliniyoga med bara ordet kundalini & kommer in på spontana kundaliniresningar & annan skrämselpropaganda). Första gången det händer & jag skrev ett långt svar som mottogs positivt. Det här kanske jag återkommer till i något inlägg längre fram.

Jag har också tänkt på det här med mat & hälsa som är mitt favoritämne. Tittar man i bloggar jag följer så är det alla möjliga kostinriktningar representerade där. Jag har inte valt en metod men jag blir alltid så inspirerad av de som har hittat ett sätt att äta som ger dem mer hälsa.

Idag lyssnade jag på sunshinepodden som jag gillar. Dagens avsnitt var en psykiatriker som har skrivit en bok som heter Hjärnstark. De pratade om vikten av att träna för att hjärnan ska må bra. Sedan nämnde han att de som har haft panikångest ofta kännetecknar hård träning som någonting negativt för att det påminner om en panikattack, ni vet rusande hjärta osv. Känner igen så väl för jag gillar verkligen inte hård träning men har inte riktigt kunna sätta fingret på varför. Kanske den vetskapen kan hjälpa mig att komma över tröskeln att ta i lite till.

Min yoga då? Jo det har varit lite yoga varje dag, eller rättare sagt lite yoga två gånger om dagen. I morse gick jag upp & lyssnade på 11 repetitioner av kapitel (pauri) fyra av Japji samtidigt som jag gjorde pranayama & jag hoppas att jag även ikväll får till en liten stund på mattan. Kram & Sat Nam

8 kommentarer:

 1. God fortsättning! Här var det mycket att läsa idag. Känner som du inför nya året, det kliar i fingrarna att komma igång med sitt nya år! Det är något visst med summering, fundera på mål och mening och tomma blad. Hoppas 2017 blir ett magiskt år! Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta! Tack detsamma jag önskar dig ett underbart och magiskt år. Saknar dig här i bloggvärlden. Kram♥

   Radera
 2. Å vackraste upp och nedgångar av solen! Kärlek på det. Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det fint, men igår var det helt fantastiskt men då orkade jag inte ta kort. Kram♥

   Radera
 3. Jag gillar Hjärnstark, så bra bok!
  Dina ord skimrar av tillförsikt ♥
  Kram och keep up :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte läst den boken än men man blir inspirerad.

   Tack jag hade en väldigt uppåt dag:-)

   Kram

   Radera
 4. Du låter glad och på gång. Skönt! Kram

  SvaraRadera
 5. Tack, det går lite upp och ner:) Kram

  SvaraRadera