onsdag 14 december 2016

Summering

Jag har knappt hunnit fatta att det är jul snart men ändå har något sorts summering av året börjat i mitt huvud. Jag tycker om att knyta ihop säcken och fundera på det som har varit under året.

Nu har jag fått frågan om att fortsätta att leda yoga för personalen på lasarettet. Från början hade jag tänkt att säga nej sedan bestämde jag mig för att korta av terminen från tio till åtta gånger. När de sedan bad snällt om tio gånger svarade jag ja iallafall (ni ser hur lätt jag faller för smicker...). Plussar jag på mina kurser på yogashalan har jag fortfarande tre klasser per vecka till våren.

Jag har nog aldrig jobbat så hårt som jag gjort den här hösten. På mitt jobb växte högarna med olika arbetsuppgifter. Till slut kände jag att jag nådde någon sorts gräns & fick be om hjälp. Nu är hjälpen här & jag har fortfarande mycket att göra men kan mer överblicka situationen. Den senaste tiden har också en tacksamhet för mitt jobb kommit in i bilden. Mitt arbete har gett resultat & jag har fått ett stort förtroende. Det gör mig faktiskt väldigt glad! Jag tror att jag har yogan att tacka för mycket av det. Det är lättare att vara rakryggad & säker när man har sin yogadisciplin.

Trots detta har jag i det stora hela haft en ganska kämpig höst. Jag har varit trött & känt mig utarbetad. Tänker att det är lite som att baka om man går efter samma recept & använder samma ingredienser blir resultatet lika här framöver. Alltså..: jobbar jag lika mycket & har lika mycket yoga på kvällarna till våren kommer jag att få det likadant som jag har haft under den här hösten.

Så vad kan jag förändra?

Det är sådant som jag funderar på en onsdag i december. Kommer jag på något smart får ni veta det. Ett steg är att ha en supersäker sadhana på morgonen. Tanka mig själv med kraft. Förra veckan och denna har jag gått upp varje morgon. Det känns bra!

Kram & Sat nam♥

4 kommentarer:

 1. Har ofta tänkt på dej i höst, särskilt i samband med de inlägg då det verkligen känts hur trött du varit ♥ Jag paketerar in en stabil sadhana till dej och en famn full frid!
  Kram yogasyster!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nina, ja det har varit en kämpig höst mest pga jobbet som var lite som ett maratonlopp men nu har det blivit bättre! Så skönt. Kram

   Radera
 2. Säger som Nina, det har känts hur trött du varit. En grundläggande sadhana varje dag hjälper ju långt, men ibland måste man ändå stuva om. Hoppas du orkar! Säger detta i all välmening eftersom jag själv körde ganska slut på mig i min yogaundervisning. Hur roligt man än tycker det är, hur mycket man än vill, ibland måste man skära ned. Skickar varma kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för omtanken, jo jag vet om det och det är svårt att komma till det beslutet. Får se om förändringen på jobbet gör det lättare till våren annars får jag minska på undervisningen. Kram

   Radera