tisdag 6 december 2022

Tjejmiddag nu vs då

 Helt plötsligt har det gått en liten vecka sedan jag bloggade sist. En ganska vanlig vecka med stallet, yogaklass, skjuts på dotterns träningar, städ, tvätt & hundpromenader utöver jobbet då. 

Kanske lite mer städning än vanligt för det ovanliga var väl att jag hade "tjej"-middag på fredagskvällen. Vi är ett gäng på fyra som turas om & vi har gjort det i många år.

Till förrätt blev det stenbitsrom, cremefraiche smaksatt med citron, zest, dill & till det chips att äta härligheten med. Huvudrätt fiskgratäng med mos spritsat runt. Väldigt praktiskt då vi har hela frysen full med fisk pga fiskarmannen & till efterrätt helt enkelt glögg med pepparkakor & ädelost, små lussekatter & praliner.

Jag tänker tillbaka på när stora tjejerna bodde hemma, vi bodde i ett mindre hus & hade två hundar. Dessutom hade jag inte inte lika flexibla arbetstider som nu. Då var de här tjejmiddagarna ett stresspåslag som hette duga. För det första hade man aldrig riktigt hunnit städa så jag sprang runt hysteriskt & försökte städa, laga mat (ambitiöst trerätters) & göra ordning sig själv. Puh, blir trött bara jag tänker på det.

Nu var allting relativt städat (långhårig hund på grusväg kräver daglig dammsugning)& jag kunde i lugn & ro förbereda maten. Tror jag har lärt mig mer att ta en sak i taget också men det är lätt att säga när man inte har småbarn & bor i litet hus mm...

Hyacinter ger julstämning

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Jamen tänk hur tiden bara kan gå när man befinner sig i sin vardagsrutin. Det där kunde ha varit mitt schema precis.

    Men så kul med tjejmiddag och vad skönt att det verkar vara lite mindre stress runt det nu än förr. Ja, känner igen det där att man kunde bli helt slut av ett sådant stresspåslag :-)

    Varm kram och ha en fin dag!

    Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tiden springer på just nu och sedan vill man bara sova... Ja det är kul med tjejmiddag och ett bra sätt att träffas regelbundet. Jag är så dålig på att spontanträffa kompisar.

      Varm kram!

      Radera