måndag 22 november 2010

Utgångspunkt

När jag yogade ikväll tänkte jag att jag skulle yoga från en annan utgångspunkt. Som jag skrev om igår, att yogan påverkar omvärlden, kanske gör världen lite bättre. Då är det inte så noga att mina knän just nu är svullna och att höfterna inte vill släppa sitt grepp. Jag yogar för världen...så gott jag kan. Men väl på mattan så är jag ju inte annat än en människa. Har lite magknip, tänker lite på annat, märker att vissa asanas tar emot.. Men är så glad när jag står i hunden, märks så väl att jag har fått ny energi och jobbat igenom min kropp i helgen. Min hund är tillbaka igen, den hunden när jag lätt kan titta mot naveln. & med mig har jag mysoreträningen från igår, när jag fick underbar hjälp i Marichyasana C. ( Jag vet att det var fullmåne, men man får göra undantag ibland, för en workshop med en ny lärare...).

3 kommentarer:

  1. Så fint. Har du läst How yoga works? Det är en helt underbar bok som tar upp precis det här, att man yogar för andra. Kram

    SvaraRadera
  2. Nej den boken har jag inte läst. Tack för tipset och kram tillbaka!

    SvaraRadera
  3. Detdär med att det kniper litegrann här och var när man yogar... att man fastnar i det och glömmer bort helheten. Och varför man yogar. Fint att bli påmind ibland. Kramis :)

    SvaraRadera