tisdag 7 augusti 2012

Vardagsmotion & ilska

Igår var det sjätte dagen på min kriya. Trött i kroppen & jag tror att den gör mig ilsken. Jo jag vet det kan ha med månadscykeln att göra. Men jag känner mig lite som jag har ett lejon inuti mig. Kanske det är övningen när man sträcker ut tungan när man andas ut. Då läraren ropar "ta ingen skit", eller nej det gör hon inte alls:-) hon säger; Ingen mer självkritik!.. Blev arg igår kväll då lilla M aldrig ville somna. Trött på att det tas för givet att jag ska sköta läggningen. Men vet innerst inne att det är självvalt då jag egentligen älskar den där stunden med en saga & närhet. Trött på att dom stora tjejerna inte vill gå & lägga sig i tid, jo dom har ju sommarlov ännu. Till & med sur på lillhunden som helt enkelt struntade i att kissa på sista lilla promenaden, mycket roligare att äta gräs & lukta. Ja ni hör hur patetiskt det är. Men får väl tillåta den där ilskan att bubbla upp, titta på den & acceptera den.

Det blir mycket vardagsmotion när man jobbar halvtid. Igår cyklade jag till & från dagis & jobbet, gick hundpromenad, yogade i en timme & gick i motionsspåret när stortjejerna hade sin friidrottsträning. Kanske man borde skaffa en stegräknare..!

5 kommentarer:

 1. Ut med tungan bara!!!!
  :)

  Så effektfullt när man gör liknande övningar i klasser. Det märks hur laddat det är att räcka ut tungan och dessutom vräka ur sig andetaget sådär kraftigt. Men åh, vilken nytta det gör! Amazing!

  Och jag tror ju att kriyan du gör nu plockar fram dendär ilskan, just för att du ska se den och låta den "värka ut". Jag kramar om dej i processen! Sat Nam

  SvaraRadera
 2. Mina barn älskar den där tungövningen.
  Jag tror att man får ut en hel del där faktiskt.
  Härligt att läsa att man kan bli sur för att en hund inte vill kissa också!
  Kram

  SvaraRadera
 3. ja jag säger som Nina, ut med både ilskan och tungan :) Men jag har märkt att en del liksom "kräks" ut andetaget, det blir så mycket effektfullare om man verkligen tar i från sitt center strax nedanför naveln och verkligen styr upp och ut med andetaget. Känns som man kan hålla på ganska länge. Kramar om!

  SvaraRadera
 4. Åh jag känner igen det där med ilskan så väl. Minns hur arg jag var hela tiden när jag gjorde en kriya för hakschakrat. Men i övrigt har jag ganska lätt för att bli irriterad ändå. Därför fnissade jag lite över hundincidenten. Det var så mitt i prick. ;)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Känner lätt igen mig i ilskan och sedan dömandet av den och var den åsamkar... Tror min omgivning accepterat vid det här laget att jag blir arg blixtsnabbt men blir snäll igen nästan lika fort.

  Ladda ner appen RunKeeper så ser du hur långt du gått, cyklat, sprungit what ever. illbra! Nu vet jag att slingan bakom oss är 4,5 km (inte 5 som jag hoppades) och att jag har 3,3 km till jobbet! :) Kram bästa cybersyrra!

  SvaraRadera