fredag 23 januari 2015

Bra dagar!

Har haft två kvällar med mindre skjutsande & mer egentid. Precis vad jag behövde just nu när den stora tröttheten har belägrat sig i systemet. Jag vet egentligen vad jag ska göra åt det men när man är mitt i allting glömmer man bort det som är viktigt. Kanske vändningen kom med att jag har lyssnat på guidade avslappningar på morgonen & sparat yogan/meditationen till kvällen. Ibland behöver jag hjälp att komma ner riktigt djupt i avslappning & släppa taget. Det räcker med en röst i hörlurarna som guidar mig. Det andra som är viktigt är att gå ut! Ta sig tid till den lilla promenaden på lunchen & på kvällen. Igår inhandlade jag broddar till mina vandringskängor. Jag vet, pensionärsvarning, men det är blankis under snön därhemma. Fick tid att ge mig ut på en lång runda med hunden igår kväll & därefter en härlig kriya & min meditation (dag 35,Kirtan Kriya 31 minuter). Jo foten somnade under meditationen & sinnet for iväg men det kändes ändå bra, framsteg! Något annat som gjorde mig lycklig var att jag hittade en naturlig ansiktskräm & serum (97% naturliga ingredienser) till halva priset på Apoteket. Älskar ansiktskrämer men de har en strykande åtgång hemma nu med två tonåringar som gärna lånar allt av mamma. Därför får jag ligga lite lågt med de dyrare krämerna (annars har vi alltid Eilas kräm hemma, billigt, naturligt & bra). Shoppa sig lite lycka fungerar visst ibland..
Jag har också tagit mig tid att fundera över mina intentioner. Bjuder på en mall på bilden (även om ni får vrida huvudet, lyckades inte vända bilden..). Bara jag hade gjort mallen flödade orden ur pennan. Tex som ni vet har jag tjatat om att få mer tid hemma. Intention: Vara hemma mer. Varför: Egentid. Närvaro med familjen. Njuta av vårt hus. Laga mer livgivande mat. Bli mer lugn. Mer tid i naturen. Mysa med husdjuren. Egen insats: Ta ut föräldrapenning några timmar i veckan.
Ja jag vet att just i det här fallet fanns lösningen där hela tiden. Men just att jag fick ner det på papper gjorde att jag tog tag i att ringa min chef & höra om det är ok att ta lite föräldraledigt under våren. Jag har fler punkter på listan där lösningen inte finns än. Men jag gör ändå en egen insats & sedan handlar det om TILLIT att tro att allting kommer att falla på plats.. Kram & Sat Nam

8 kommentarer:

 1. Visst är det härligt när man kommer igång! När man fått ner allt på papper blir det mer översiktligt och genomförbart.
  You go girl!
  Sat Nam!

  SvaraRadera
 2. Får vårkänslor av ditt inlägg!
  Kram och Sat Nam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så bra, vårkänslor tackar man inte nej till♥ Kram

   Radera
 3. Vilken bra och lätt idé att göra ett sånt papper! Och tänk att lösningen fanns där hela tiden, du behövde bara få ur dig den. Hoppas din helg blir riktigt fin också! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja lösningen fanns där men det var som ett steg att gå över, man tänker att man behöver jobba heltid för att det ska vara så. Men jag vill vara hemma mer nu. Detsamma fin helg . Kram

   Radera
 4. Blir glad i hjärtat av ditt inlägg. Ibland är lösningen nära, ibland inte men den där tilliten som krävs är svår ibland även om allt blir bättre sakta men säkert. Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag har ju tjatat om tilliten här förut men när man får ner det på papper & har tilliten nerskriven kanske det går bättre här framöver. Kram och detsamma!

   Radera