torsdag 15 januari 2015

Promenad, meditation & golden milk (dag 28)

Gårdagens workshop började med en ganska jobbig kriya & efter det flera olika meditationer i rad, en av dem ackompanjerad av galet högljudd gong. Två timmar bara flög iväg. Varken bra eller dåligt, bara utmanande på något sätt.
Idag är en annan dag. Hundpromenad i blötsnö & efter det går äntligen meditationen bra. Höften känns men det går att sitta still & hålla fokus. Kokar gurkmejapasta & gör golden milk. Tänker att jag ska dricka det varje dag ett tag nu. Med lite kakao och honung blir det riktigt gott.

11 kommentarer:

 1. Livet är väl härligt med alla sina kontraster ;-) Du skriver ofta om din höft, är du stel eller är det något annat? Jag har också haft ont i några månader nu, i båda höfterna och hittar ingen jättebra lösning. Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min vänsterhöft är ganska låst och har varit det så länge jag kan minnas, även om yogan tog upp det i ljuset. Jag har också en arm som jag inte kan böja helt. Kanske det finns något bakomliggande men jag tänker inte så ofta på det mer än i perioder som nu när jag stretchar höften extra mycket. Tacksam att kroppen fungerar bra i övrigt:-). Kram

   Radera
 2. Åh gurkmejapasta har jag läst om på flera ställen men vet inte hur och varför man använder den. Vill du berätta? Varm kram och ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gärna! Jag fick recept nu inför vit tantra (lång meditation) som vi ska göra i februari. Man kokade en halv dl gurkmeja (eko) med en dl vatten i 8 minuter till en pasta. För att göra guldmjölk värmer du valfri mjölk och lägger en halv tsk pasta i en kopp och häller över mjölken, jag tog även kakao och lite honung till en smet innan mjölken hälldes på. Gurkmeja är mycket starkt antiinflammatorisk och är bra för att smörja lederna med (ingefära och nyponpulver har väl samma egenskap). Kram

   Radera
  2. Tack!! Här ska kokas pasta :)

   Radera
 3. Golden milk är verkligen gott och när jag dricker det regelbundet (kommer av mej ibland) så känns det fint både i magen och lederna. Fast jag vill ju använda vanlig komjölk, tycker det är godast så, men nu när jag håller tillbaka på mjölkprodukter har jag inte hittat nåt alternativ som jag rikig gillar (rismjölk bäst i test hittills).
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gjorde det med kokosmjölk igår och det var tyvärr verkligen inte gott. Annars har jag gjort det med lantmjölk som är fet och opastöriserad men jag tycker att jag får mer slem i halsen av mjöl och brukar undvika det. Rismjölk får provas! Kram

   Radera
  2. Hej där! Har precis intagit en mugg Golden milk gjord på osötad mandelmjölk vilket jag tycker blir riktigt gott. Jag lägger i en klick kokosolja också plus lite honung, kardemumma och kanel. I pastan tar jag lite svartpeppar för jag har hört att det förstärker gurkmejans effekt. En härlig kvällsdryck!

   Radera
  3. Tack för tips! Jag läste precis om svartpeppar ihop med gurkmeja igår. Det ska provas ikväll♥

   Radera
 4. Måste testa golden milk igen. Har bara gjort det en gång men det smakade apa...tror att jag gjorde fel på något vis. Tack för att du inspirerar! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle tro att du tog för mycket gurkmejapasta, ska bara vara ca en halv tesked. Gurkmeja är inte gott om det överdoseras. Kram!

   Radera