torsdag 8 december 2016

Maten!

Nu har jag avslutat alla mina yogaklasser för den här terminen. Jag älskar att undervisa men det blir skönt med mer tid hemma. Något som jag vill lägga mer tid på nu är maten. När jag har bråttom & ska iväg till yogan efter jobbet blir det oftast inte så genomtänkt mat. Min man lagar gärna mat men tänker inte så mycket på hälsoaspekten.. Nu har jag har lyssnat på Hälsosnack där de har intervjuat Stig Bengmark & senast Martina Johansson. Jag tycker det är så intressant att lära mig mer om matens påverkan av vår hälsa. Nu är jag en ganska vanlig blandkostare som anpassar mig efter familjen men jag försöker välja så mycket rätt som möjligt för min egen del. Jag vill att det jag äter ska hjälpa mig att orka mera & må bra. Mat som medicin helt enkelt. Sen går jag verkligen inte all in när jag hör råd utan blir mer inspirerad. Plus att jag också hamnar i godis & chips fällan ibland på helgerna..

Igår gjorde jag någon sorts egen variant av misosoppa. Jag hade misopasta, tunnskivade champinjoner & buljong men sen gick jag ifrån orginalet & kryddade med ingefära, vitlök & sambal olek. Jag serverade tillbehör i skålar tunnskivad kyckling, broccoli, lök, cashewnötter & en kruka finhackad koriander. Hade tänk glasnudlar också men det glömde jag bort, får bli nästa gång.

I morse var jag så trött, kanske mest för att minsta dottern vaknade mitt i natten & mådde illa. Jag var helt säker på att det kanske var magsjukan på g. Men sen somnade hon om & i morse mådde hon helt bra, tur. Jag sov lite för länge för att hinna med kriyan jag jobbar med nu. Det fick bli drygt en halvtimme på yogamattan med uppvärmningsövningar & lite meditation. Good Enough! 

6 kommentarer:

  1. Är inne i brytningspunkt med maten. Är väldigt petig med vad jag vill äta och INTE. Är överlag blandkostare, men har uteslutit det mesta i mjölkväg nu och äter knappt något kött överhuvudtaget. Det har bara blivit så - eller jag vet ju att allt bottnar i yogan, kroppen vet vad den vill ha och behöver. Sen åker jag snålskjuts på dottern, som numera nästan är vegan, så väldigt lätt att laga samma mat åt oss alla (förutom åt maken som rynkar på näsan ibland, haha, men det är ju bara att komplettera med något i köttväg så är han också nöjd).
    Kram och ha en skön helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så skönt med dottern att åka snålskjuts med, mina tre döttrar har lite olika önskemål och mannen ett annat (läs kött elr fisk) så då landar vi ofta i standardsaker som köttfärssås och spaghetti (men jag lägger till mycket grönsaker hos mig). Kram och detsamma!

      Radera
  2. Är också en blandkostare men precis som Nina går det mesta i mjölkväg bort, förutom smör. Använder havremjölk i kaffet, jättegott. Äter kött ibland, jag behöver det, men mer och mer sällan. Men ibland vet jag att jag måste jorda mig mer och det är då köttlängtan kommer. Äter inte fisk längre och inga skaldjur, det får mig att må illa. Din mat lockade mig, äter också glasnudlar, det funkar fint! Hoppas din helg blir fin och att lillflickan är frisk! kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag äter mjölk men när jag har ätit turkisk yoghurt till frukost i veckan känns det som att det inte är bra för min mage. Minsta dottern var illamående även i natt men sen somnade hon om och var helt bra i morse. Jättemystiskt hoppas det inte blir magsjuka.. Tackdetsamma Kram och fin helg♥

      Radera
  3. Så gott det där låter. Det vill jag testa. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Välkommen hit:-) ja det var så enkelt och gott, bara att koka upp misopasta vatten och champinjoner och sen krydda efter behag. Perfekt fräsch snabbmat.

      Radera