tisdag 10 augusti 2010

Bokfokus

Mycket om böcker och läsning nu men jag kom på att jag läst några böcker till i sommar.. En av dom är Skapa din framtid av Esther och Jerry Hicks (Abrahams läror). Visste inget om den, jag skulle ha en pocket  innan vi åkte till Thailand för jag hade fått ett presentkort på jobbet. Tänkte att Skapa din framtid var liksom ett bra ämne att filosofera på när jag satt där på stranden under palmerna.. Bokens budskap är i stort att man får det man fokuserar på och det är jag ju redan inne på (även om det kan kännas läskigt de dagar man är väldigt låg eller har fått en släng av hypokondri och bara fokuserar på sjukdomar). Boken är lite långtråkig i bland då de tar upp så övertydliga exempel genom hela boken. Boken handlar mycket om att man ska använda sina känslor som vägledning och genom att vända sina tankar så de blir lite bättre och bättre så kommer man även att må bättre.
Lite visdomsord från boken:
"Om ni kunde slappna av och klappa katten eller sitta och dingla med fötterna i vattnet och hitta saker ni tycker om och fokusera på dem.. och umgås med de människor som får er att må bäst och åka dit ni trivs bäst och tänka på de aspekter hos era medmänniskor som får er att må bäst.. och tänka på era föräldrar på de sätt som får er att må bäst och skriva listor över de saker ni tycker om som får er att må bäst och äta den mat som får er att må bäst och göra de saker som får er att må bäst och tänka de tankar som får er att må bäst... hmmm då skulle ni må riktigt bra. Då skulle livet börja behandla er på det sätt ni förtjänar. Men när ni tror att ni är här för att utkämpa strider eller att ni har saker att uträtta eller att ni är ovärdiga och måste bevisa er värdighet eller att ni tror att ni konkurrerar om resurserna- då får ni en förvrängd livssyn och råkar i disharmoni med den- ni - verkligen - är."
Ja här satt man och läste i boken.....

2 kommentarer:

  1. Läser precis Hicks bok Attraktionslagen, och ävenom jag är lite främmande inför sättet böckerna kommit till (utan att desto mer gå in på varför) så tycker jag om andemeningen. Tycker om tanken att "be så ska du få" och att det finns så mycket visdom "därute" som bara väntar på att bli upptäckt. Böcker att återkomma till och låta sig inspireras av!

    SvaraRadera
  2. Precis som du tycker jag om andemeningen utan att kanske "köpa hela paketet". Jag tycker att boken ger hopp.. Såg igår just boken Attraktionslagen och tänkte att den måste jag ha:-).

    SvaraRadera