torsdag 25 februari 2016

Morgonyogan & rotlåset

Bara två dagar med morgonyoga den här veckan. Sov dåligt i början av veckan, kanske kan skylla på fullmånen eller sportlovslediga tonåringar med kompisar som sover över. När mamman vill lägga sig framåt tiotiden tycker de att det är hur tidigt som helst & vårt hus är lyhört. Fortsätter med Womens set. Vet att jag fuskar med två utmanande rörelser. Det får vara så just nu...I kundaliniyogan gör vi oftast rotlåset efter varje övning. När jag gjorde Ashtangayoga var rotlåset med på varje inandning i ujjayandningen. Nu när jag gör Archerpose har jag smugit in ujjayandningen för att få in mer mulabandha. Det betyder inte att jag är sugen på en annan yogaform. Är alldeles för hooked på min yoga & vill inte göra något annat än den..

7 kommentarer:

 1. Här har vi också börjat med att det är såååå tidigt klockan tio. Jag och mannen stapplar rytande till sängs då, men ungskruttarna vill inte det. Suck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gäsp, i natt fick jag hämta dotter halv ett hos en kompis.. Tur att skolan börjar på måndag igen Kram

   Radera
 2. Intressant. Jag gör uddiyhana bandha efter varje utandning och den är så djup att mula bandhan åker med varje gång. Ett sätt att spara och förvalta min energi. Älskar kroppslåsen! Kram och ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det intressant, i Kundaliniyogan gör man rotlås efter en frekvens av samma rörelse, vi gör det antningen på inandning och efter utandning, uddiyhana bandha förekommer inte på det sättet. Men i ashtangan är det uddiyahana bandha på inandning och det är då rotlåset hänger med, mer korrekt förklarat än i inlägget..jag känner behov av mer kroppslås nu. Kram och tackdetsamma!

   Radera
  2. Den uddiyhana jag gör, den skulle nog inte gå att göra på inandning, den skiljer sig väldigt mycket från den som sker inom ashtangan. Jag kan tycka att det är ganska häftigt att det finns så många variationer och tolkningar av låsen :)

   Radera
 3. Det tog ett bra tag innan jag greppade låsen, liksom gjorde dem bara utan att riktigt veta vad jag gjorde. Först när jag kom en bit in i kundaliniyogan så hittade jag mer rätt och med det kom också aha-upplevelsen om hur det ska kännas och hur det faktiskt är ett högst energimässigt arbete. Häftigt och klurigt på samma gång.
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan jag glömma låsen efter övningen när jag själv yogar, aldrig när jag undervisar. Därför har jag tänkt extra på det nu. Har man en kriya med Sat kriya tex så kommer det ju automatiskt där. Kram

   Radera