tisdag 2 februari 2016

Tisdag


Dagen började med en stressig morgon. Var vaken innan väckarklockan vid sex men sen stannade jag kvar i sängen en stund till. Det är alltid dumt. Helt plötsligt var klockan nästan halv sju innan jag satt på yogamattan. Dessutom hade mellandotter lagt beslag på spotify. Ja vi har bara ett konto i hela familjen, dumt det med. Jag använder oftast itunes men på spotify finns en Japji version som bara tar 23 minuter till skillnad från den på youtube som tar drygt en halvtimme. Började den långsamma versionen men insåg efter halva att jag skulle bli jättesen. Läste resten själv ganska snabbt, blev ändå glad att rytmen & uttalet finns där. Kanske inte konstigt efter 33 dagar tänker nog ni, men det är en lång & svår text... Efter det hann jag både mixa grön drink & fixa mellanmål att ha med mig till jobbet. Tisdagar åker jag direkt från ordinarie jobb till lasarettet för ett yogapass & sen till stan för passet där. Jag kommer inte hem förrän efter nio så det gäller att fylla på med lite energi mellan.

Bjuder på den 25e versen i JapJi. Yogi Bhajan säger "If you recite the 25e pauri of Japji eleven times a day, it will bring you prosperity and wealth. It is a promise"
Det låter fantastisk bra tycker jag, skulle gärna ha lite mer rikedom nu så att jag kan fly det här hemska februarivädret:). Nu har jag hört att om man skulle följa alla råd i Kundaliniyogan med saker som man borde göra varje dag skulle det ta flera dygn.. Lite kul tycker jag. Men jag älskar saker som ger en hopp. Det är kundaliniyogans läror bra på . Kram & Sat Nam

4 kommentarer:

 1. Hihi, ja, jag har ofta tänkt att man skulle varken ha tid att sova eller ha ett (jordiskt) liv om man följde alla KY-råd som finns! Kanske också därför det är så lätt att applicera KY i sitt liv, flika in där det behövs och luta sig mot i alla väder - det finns något för allt och alla ❤️

  Visst är JapJi fantastiskt! Jag önskar ibland att jag hade disciplinen att kliva upp en halvtimme tidigare vaaaarje dag och läsa, men har bara fått till det i kortare perioder. Trots att jag vet hur djupgående effekterna är. Men återigen, allt har sin tid.

  Kram & Sat Nam!

  SvaraRadera
 2. Man får helt enkelt välja det som intuitionen visar och ibland kan det räcka med att sjunga ett mantra 11 minuter. Det känns kravlöst för mig även om det finns mycket man "borde" göra.
  Ja Japji är fantastiskt och mastigt känns som man skulle behöva lång tid om man skulle dyka djupare i den. Som vanligt är det lite svårt att utvärdera effekterna när man är mitt uppe i något. Det är bra är att jag har tränat att sitta länge korslagda ben inför vita tantran. Kram!

  SvaraRadera
 3. Tror att när allt blir ett borde så är det fel. Men jag följer din kamp med glädje. Du ger mig positivt hopp. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marika, vi lever på hoppet♥

   Radera