söndag 14 augusti 2011

Kalldusch

Jag är en riktig fryslort & badkruka men har ändå upptäckt att det är så skönt att duscha kallt. Gör det på mitt eget sätt. Först duschar jag som vanligt & tvättar mig. Sen smörjer jag in mig i olja när jag fortfarande är blöt, oftast olivolja men ibland sesam eller mandel. Sen duschar jag iskallt en liten stund. Härligt när det liksom rusar i kroppen, man känner sig pigg & uppfriskad efteråt.  Vet att jag provade det även när lilla M var nykläckt bäbis. Hade sett om kundaliniyoga på tv, efter Tio & kommer ihåg att mannen & jag provade andningsövningar för att han var stressad. På den tiden var dock yoga enbart Ashtanga för mig. Läs om programmet här.
Två dagar utan yoga nu, det har inte riktigt funnits tid trots goda intentioner. Däremot har jag upptäckt axelrullningar. Bra för hjärtchakrat enligt medicinsk yoga. Det knakade helt otroligt mycket i mina axlar när jag gjorde det när jag yogade här om dagen. Så nu gör jag det lite då & då för att få cirkulation & smidighet. Jag önskar dig som läser en härlig & kravlös söndag. Kram Ulrika

5 kommentarer:

  1. Jag har också upptäckt det där med kalldusch i sommar, under dom hetaste dagarna. Det är jätteskönt och man känner sig som NY efteråt. Ha en skön söndag du med!!

    SvaraRadera
  2. Iiiiiik och brrrr :)
    Fast jag VET hur skönt kalldusch är! men bara efter en lång stund i bastun eller i solstolen. Det är detdär med att kliva upp i svinottan och olja in sig och direkt på det kliva in och ut ur kallduschen. Jag som är Vata blir alldeles blåkall om läpparna bara jag tänker på det :) Sen får det vara hur underbart och välgörande för cirkulationen det vill.
    Se där... kallduscharna och kaffedrickandet kommer vara mina första akilleshälar under min utbildning, fniss.

    SvaraRadera
  3. Nej gå upp i ottan & bara duscha kallt går bort för mig.. & kaffe vill jag ha..:-)

    SvaraRadera
  4. Jag älskar kalldusch! Duschar alltid lite kallt och på slutet jättekallt! Helt underbart för mig som är Pitta :)
    Axelrullningar, de gör jag alltid i min uppvärmning och som du säger de kan knaka mycket, precis som i nackrullningarna. Kan inte yoga utan att ha gjort dem :) Kram och hoppas din söndag blev bra också!

    SvaraRadera
  5. Jag tror jag är vata-pitta så det är nog bra för mig med. Jag ska börja att ha axelrullningar i min uppvärmning, känns som det behövs. Tack för dina tips♥

    SvaraRadera