torsdag 1 mars 2012

Hårda bud

Mycket trots där hemma just nu. På kvällen vill inte lilla M sätta på sig pyamas & absolut inte nattblöja, det är inte alltid hon är torr hela natten & man vill inte riskera en nerkissad säng. På morgonen vill hon inte ta av pyamasen, hon håller krampaktigt i pyamasen & gallskriker när jag ska ta av den. Försöker att vara snäll & vänta en stund eller tävla vem som är snabbast att klä sig, fungerar ibland. Men märker att jag hamnat lite i fällan att jag vrider & vänder mig för att kunna tillgodose det hon vill. Men nu är det slut med det, nu är det hårda bud som gäller. Vissa saker måste man göra punkt slut, hon kan inte gå till dagis i pyamas & hon behöver en nattblöja ett tag till. Nu har hon ju inte fått sin vilja fram & på dagis är det underställ som gäller. Men känner att jag har gett vika lite för att hon är en sladdis, för att hon är så liten & söt, för att man vet att det blir inga fler barn... Jo, man får välja sina strider, men det är jag som är VUXEN.

Igår kriya for pelvic balance & 15 minuters adays.. meditation utan att vila armarna en enda gång. Yeah!

3 kommentarer:

  1. Så underbart söt hon är! :)

    Även om W inte är lika gammal som din dotter så känner jag igen mig för trotset finns med hela tiden (fast på olika vis).
    Ibland måste man vara hård men det är inte alltid så lätt. Balansgången är svår vissa dagar. Men visst kan man ändå le åt det hela för de små är ju så söta i sin benhårda vilja. :)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja visst är dom söta & det bästa vi har♥. Man ska absolut välja sina strider det är viktigt att ha en vilja! Men ibland måste man vara bestämd och visa vägen. Det är inte lätt, även om det här är nr 3 som jag tränar på:-). Kram

    SvaraRadera
  3. Bra att du gränsätter på ett empatiskt sätt. Hon behöver nog nattblöjan några år till. Säkert handlar det mest om att pröva gränser och inte om att hon ogillar nattblöjan.

    SvaraRadera