tisdag 23 november 2021

Startskottet till mitt sparande

Igår var det ridskola för yngsta dottern, de hade hoppning så jag stod kvar på läktaren för att filma. En liten ponny snubblade på bommarna & hamnade på knä. Vem tror ni skrek -men lilla skatt!! helt spontant, pinsam mamma räck upp en hand...🙋

Dottern blev biten i armen av en godissugen häst & fick ett blåmärke, vi jämförde våra blåmärken för när jag var till veterinären för att klippa klorna på unghunden som jag skrev om förra veckan rev han mig på armarna i paniken & jag överdriver inte, jag är totalt blå på hela högerarmen. Hundskada vs hästskada så vann hundskadan kan man säga. Jag måste ha långärmat när jag leder yogan för att ingen ska tro att jag har blivit misshandlad..

Annars går tankarna ganska mycket till sparande & placeringar här. Det är lite frustrerande dock att pengarna rullar ganska snabbt i december med julklappar men å andra sidan tycker jag om att ge fina julklappar till döttrarna & även till min man. Det kommer månader med bättre sparkvot längre fram & jag är ändå nöjd med det jag lyckats spara ihop i år.

Startskottet till mitt sparande i år var delvis för att mina döttrar ärvde en summa var från min mormor som gick bort. Älskade mormor var ändå över 90 & hade levt ett bra liv. Missförstå mig rätt, jag var jätteglad att mina döttrar fick ärva men ändå lite sorgsen att inte jag fick något. Det var min mammas beslut som jag förstår, men känslomässigt kändes det ändå ledsamt. Men det hela blev något positivt för jag fick en lust att börja spara & nu har jag sparat ihop den summan + ännu mer.

Morgonljuset & månen i morse,
det är en rikedom i sig


2 kommentarer:

  1. Hej Ulrika,
    Jag förstår känslan att det var snopet att mormor hoppade över en generation. Min farfar gjorde likadant och gav till oss barnbarn istället för till min pappa och hans syskon. Han tänkte säkert att de redan hade kommit en bra bit i livet och klarade sig bra ändå. Men jag förstår dig fullt ut. Kul ändå att det sporrade dig att spara ihop summan och lite till. Heja dej!

    Varm Kram,

    Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, jag vet inte om det var snopet för jag hade inte räknat med att få pengar men sen när min mamma som var den som ärvde gav barnbarnen så förstår jag det men jag blev ändå ledsen och besviken på något konstigt sätt.
      Ja men sen insåg jag att jag kan spara en hel del bara genom att bestämma mig. Tänk att pengar handlar så mycket om inställning och mindset. Det tycker jag är intressant. Tack för din pepp och heja dig också!

      Kram

      Radera