onsdag 14 april 2010

Tappad ork..ryggont & baciller

I söndags hade jag & mina yogavänner ett härligt snack efter mysoreträningen, alltid inspirerande att prata med andra yogisar. Man blir så imponerad av dom som har en daglig practise (& nu snackar jag hela första serien + rörelser i andra). Vi var alla nervösa att vi skulle få ont någonstans eller bli förkylda när nu vår yogahelg med Maria Boox närmar sig. Konstigt nog fick jag jätteont i korsryggen dagen efter.. Så det har bara blivit solhälsningar här hemma, har fortfarande riktigt ont.. Tror inte det beror på yogan utan när jag var hos osteopaten så sa hon ju att jag "knixar" inåt med vänster knä. Så jag liksom smiter undan från ett läge i höften. Nu har jag blivit medveten om det så de senaste dagarna har jag verkligen tänkt på det när jag går, vänster knä rakt fram, vänster knä rakt fram har blivit som ett mantra när jag går. Först gjorde det riktigt ont i höften som att det var grus i maskineriet & nu har det gått över till korsryggen. Tror att jag har gått på det gamla viset hur länge som helst så det är väl inte undra på att kroppen börjar protestera när man ändrar på det. Hoppas bara att det inte är långvarigt för just nu kan jag knappt böja mig ner & knyta skorna & det är ett helt företag att ta sig in & ut ur bilen..Tigerbalsam & spikmatta ska jag prova med i kväll. Annars får jag väl gå över till det tyngre artilleriet: voltarenkräm. Känner mig helt slut & trött, lilla M är ju bra igen men i natt var hon vaken mellan tre & fem. Dessutom har Stora K & mannen blivit sjuka & ligger däckade i feber, halsont & hosta. Hoppas på att det vänder snart & att alla i familjen får vara friska & utvilade. Igår lagade stora K hemmagjorda hamburgare med hembakt hamburgerbröd..Annars har det blivit alldeles för mycket mackor, kakor & kaffe. Desto tröttare jag är ju mer sugen blir jag på sötsaker & andra onyttigheter & jag brukar verkligen undvika sånt i vanliga fall. Sådan "mat" gör en säkert ännu tröttare & så blir det som en ond cirkel. Ska försöka ta tag i det på en gång med start imorgon. Har i alla fall använt min nässköljare varje kväll för att försöka undvika att bli smittad av dom onda bacillerna här hemma..

4 kommentarer:

  1. Hej!

    Jag är okänd för dig, men följer din blogg. Utövar själv ashtanga, om än inte flitigt hemma, så är jag på centret ett par gånger i veckan. Har yogat i fem år. Läste om dina besvär i ryggen. Antar att du känner till golden milk, och gurkmejans effekter på leder och inflammationer? Medsänder länken till receptethttp://www.harnam.nu/sv/recept/76-golden-milk.
    Själv startar jag dagen med ljummet/varmt vatten med gurkmeja och ingefära tillsammans med lite pressad citron i. Detta har hjälpt mig att bli av med diverse åkommor och immunförsvaret är på topp!
    Namaste Helena

    SvaraRadera
  2. Jag skulle skriva en kommentar, men så fastnade jag i Helenas kommentar här ovan och blev fascinerad över golden milk och gurkmeja. Tack Helena!

    Men nu vill jag ju säga till dig att jag hoppas, hoppas, hoppas att du håller dig frisk till din yogahelg med Maria Boox. Den blir nog fantastisk tror jag.

    SvaraRadera
  3. Krya på dig, du mår säkert bättre när Maria Box-helgen kommer!

    SvaraRadera
  4. Tack för er omtanke & golden milk receptet!!Hade inte hört talas om golden milk förut.. Däremot har jag försökt dricka gurkmeja med varmt vatten, inte så gott.Ingefära använder jag alltid när jag är förkyld även om jag blivit lite mer försiktig med det när jag hörde att det ökar pitta enligt ayurveda. Namasté

    SvaraRadera