torsdag 28 juli 2011

Semesterkänsla

Härlig förmiddag, badade i en sjö med skogen alldeles inpå stranden. Äntligen semesterkänsla! Sen åt vi god lunch på ett café & lilla M lekte vid en lekplats. Enda solket i bägaren var att jag slog i tån hårt i en sten så nu haltar jag fram med en blå tå. Tur att jag inte tränar så mycket Ashtanga då blir det katastrof när man inte kan rulla över tårna i solhälsningarna. Förra året fick jag en spricka i ett finger & då var det lite problematiskt med yogandet. Annars har jag haft några dagar som inte har varit på topp, trött på att måla & trött på att vara hemma.. Vet att jag har en tanke i huvudet om att semester på hemmaplan inte är bra. Den tanken gagnar mig inte. Vet flera knep hur man ska "tänka bättre". Tex från boken som jag läser lite i nu (Älska livet som det är) då man kan ifrågasätta sina tankar med frågor som lyder ungefär så här:: Är det sant? ; Är det verkligen sant? ; Hur skulle det kännas om du inte hade den tanken? & tillslut vänder man på hela tankeställningen, så att den blir tvärtom. Ett annat knep är att välja en lite bättre tanke, det läste jag om förra sommaren i boken Skapa din framtid av Hicks. Jo då det kändes lätt att välja en bättre tanke när man låg på en paradisstrand i Thailand:-)..

Här är det lätt att tänka positivt!!

4 kommentarer:

  1. Har äntligen "läst ikapp" alla bloggar jag så gärna följer. Efter att ha varit utloggad i över en vecka känns det nästan övermäktigt att bli online igen, så jag har inte kommenterat så flitigt. Behöver ju inte förklara mej, men vill ändå. Vill också bara säga att jag ofta sänder tankar åt ditt håll, systramin :) Kram!!

    SvaraRadera
  2. Tack Nina vad du gör mig glad (med eller utan kommentarer)! Du känns som ett stort stöd för mig i mitt "yogasökande". Kram

    SvaraRadera
  3. Jag läste Byron Katie för ett par år sen och var helt frälst. The Work har hjälpt mig massor, men det tar sån tid om man ska göra det ordentligt!! Alla dessa timmar! Ibland plockar jag bara några element ur det, vilket hjälper snabbt, men Abrahams processer tycker jag funkar betydligt snabbare och effektivare. Jag har alldeles för många ogynnsamma övertygelser för att hinna med ens en tiondel av dem i det här livet med The Work ;)

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Sist jag läste Byron Katie så tog jag den inte till mig. Nu känns det mer relevant fast jag tänker inte att jag ska göra The Work utan att med mer kunskap blir jag mer medveten om mina tankar. Hi hi, jag har väl även en del ogynnsamma övertygelser.. För min del är det bäst att yoga & meditera regelbundet då blir allting mycket lättare, det sätter sig i kroppen... Kram

    SvaraRadera